Ligging

Pension Bij het bos is zeer gunstig gelegen in De Koog. Op slechts 400 meter afstand vind je het centrum met 2 supermarkten, diverse fietsverhuur, restaurants, café's en winkels. Het pension ligt aan een doodlopende straat en daardoor is het er heerlijk rustig. 

Het strand ligt hemelsbreed op 500 meter afstand. Het is ongeveer tien minuten lopen naar de strandpaviljoens bij Paal 20 of Paal 21.

De fijne ligging maakt bovendien dat het pension een ideaal startpunt is voor diverse fiets- en wandelroutes. En met het bos op steenworp afstand, namelijk 100 meter lopen, is het heerlijk genieten van de natuur. Achter het bos liggen de duinen en daarachter het strand. De Muy en De Nederlanden zijn prachtige natuurgebieden, allemaal in de buurt en op loopafstand.

Op de website van Nationaal Park Duinen van Texel vind je de mooiste wandelroutes van Texel: www.npduinenvantexel.nl.


Parkeren

Kom je met de auto, dan is het belangrijk om te weten dat in alle dorpen en bij alle strandtoegangen van 08.00 tot 20.00 uur betaald parkeren geldt. Om te parkeren heb je een Texelvignet nodig. Deze kun je online aanschaffen voor een periode van een dag, week of een jaar. De parkeerkaart is digitaal. Je hoeft geen sticker te plakken of betaalbewijs in de auto te leggen, Voor informatie over het parkeerbeleid, de kosten en het aanschaffen van een parkeerkaart ga je naar www.texelevignet.nl.

 

Voor het pension is voldoende parkeergelegenheid, maar ook hier geldt dat je in het bezit moet zijn van een Texelvignet.


E-choppers huren

Sinds 2023 hebben we twee e-choppers die je als gast van Bij het bos kunt huren. Een superleuke manier om te cruisen over het eiland en je kunt er rustig een dagdeel mee vullen. Je krijgt er twee verschillende routes bij waardoor je ook echt een leuke rit kunt maken waarvan je weet dat je niet halverwege zonder stroom komt te zitten. Er kan één persoon op één e-chopper. Ze kosten €40,- per e-chopper, per dag (inclusief helm, die is verplicht).

 

Mocht je de choppers willen reserveren, dan kan dat heel makkelijk door via mail of app de gewenste dag door te geven. Is het slecht weer of te koud om op de e-chopper te cruisen dan kun je de activiteit verplaatsen of kosteloos annuleren. Je zit dus nergens aan vast en kost het niets als het onverhoopt niet doorgaat.


Fietsen stallen

Voor het pand van pension Bij het bos is een fietsenstalling voor je (huur)fiets. Eigen fietsen meebrengen is uiteraard mogelijk. Er is ruimte om fiets(en) veilig en uit zicht te stallen. Er is tevens mogelijkheid tot het laden van je elektrische fiets.