Over ons

Chris Dobber

Geboren in 1981 in het ziekenhuis van Den Helder maar heeft zijn hele leven al in De Koog gewoond. Een geboren ondernemer aangezien zijn ouders eigenaar waren van de winkel Badweg Sportief, vlak voor de strandopgang aan de Badweg in De Koog. Chris ging er, net als zijn oudere zus Manon, in zijn tienerjaren werken. Manon nam de kleding en badmode voor haar rekening en voor Chris werd de camping- en vliegerafdeling echt zijn ding. Een ideale combinatie en in 2011 hebben Chris en Manon de winkel overgenomen. Sindsdien gaat de succesvolle winkel verder onder de naam Dobber Outdoor en is er een speelgoedafdeling bijgekomen. De winkel is voor Chris erg belangrijk, hij is er dan ook 7 dagen in de week te vinden. Maar het is niet het enige waar hij zich voor inzet. Zo is hij actief lid van de Ondernemersvereniging van De Koog en zit hij bij de KNRM. Dat betekent iedere week trainen en ieder moment van de dag de kans opgeroepen te worden.

 

Eva-Lotta Buijs

Geboren in 1982 op het vliegveld in Eierland op Texel; haar ouders runden daar het Vliegveldrestaurant. In 1988 kochten zij Hotel De Branding aan de Boodtlaan en verhuisde Eva-Lotta met oudere zus Esther en jonger broertje Eelco naar De Koog en kwam daar naast Chris te wonen. Eva-Lotta studeerde Redactionele Vormgeving aan de School voor Journalistiek in Utrecht en na verschillende reizen naar onder andere Amerika, Australië en Hong Kong werd duidelijk dat haar hart verknocht is aan Texel, en aan haar buurjongen Chris. Ze werkte jarenlang bij Mantje in de Dorpsstraat en verspreid over de jaren daarna als receptioniste op camping Loodsmansduin in Den Hoorn en op De Krim in De Cocksdorp. Twee jaar lang werkte ze als vormgever bij Texelse Media maar doet nu alleen nog freelance vormgeving onder de naam Eef Tekst & Ontwerp. Naast de zorg voor haar gezin zet Eva-Lotta zich in voor de Ouderraad van de Lubertischool, de enige basisschool in De Koog. 

 

Meer dan tien jaar samen

Sinds 2006 zijn Chris en Eva-Lotta een setje. In 2009 kochten zij samen een huis, natuurlijk in De Koog. Kamerstraat 37-39 was bijna een decennia lang hun stekkie. Op dit adres verhuurden zij reeds zeer succesvol een toeristisch onderkomen onder de naam 'Het Huisje'. Ondertussen werd het setje een gezin want in november 2011 verwelkomden zij hun eerste zoon: Kick. In januari van 2015 kwam daar een tweede zoon bij, genaamd Luck.
Eind 2017 nam Eva-Lotta ontslag bij Texelse Media omdat het niet langer te combineren was met de eigen zaak van Chris, de 2 jongens, het huishouden en de verhuur van Het Huisje. Daarnaast werd het huis aan de Kamerstraat de laatste jaren nogal klein dus toen de mogelijkheid zich presenteerde om Watermunt 8 te kopen, hoefden zij daar niet lang over na te denken.

 

Bij het bos

Sinds februari 2018 zijn Chris en Eva-Lotta eigenaar van pension Bij het bos. Voorheen bekend onder de naam pension De Zonnestraal. Direct na het overhandigen van de sleutel zijn Chris en Eva-Lotta met ontzettend veel enthousiasme en energie aan de gang gegaan om er een modern en fris pension van te maken.
In de winter van 2019/2020 zijn ze nog rigoureuzer te werk gegaan en hebben ze het hele huis van boven tot onder gestript. Alles is aangepakt. Er zijn muren neergehaald en elders weer opgebouwd, er zijn deuropeningen gedicht en elders weer gecreëerd. Badkamers zijn vernietigd en alle leidingen en elektra werden uit de ruimtes gesloopt. Inmiddels is alles voor de gasten weer opnieuw aangelegd en opgebouwd. Het pension is van 3 naar 2 kamers gegaan waardoor de verhuurkamers groter en luxer zijn geworden. Daarnaast zijn er zonnecollectoren op het dak geplaatst en gaat het er stapje voor stapje milieuvriendelijker aan toe.

Eva-Lotta is nog steeds het aanspreekpunt voor de gasten en verzorgt de algehele uitstraling van het pension. Chris ondersteunt waar hij kan en zorgt ervoor dat technisch alles in orde is. Samen maken zij zich sterk voor een plek waar gasten zich welkom en op hun gemak voelen, lekker hun gang kunnen gaan en van waaruit zij optimaal van Texel kunnen genieten.